Hoofdzaak - Wie wij zijn - Verslaving - Prometa protocol - De buren - Tijdwinst - Contact
     

 

Contactinformatie
De eerste stap is cruciaal. Wacht niet langer en neem vrijblijvend contact op.

Uw naam:
Verplicht.
E-mailadres:
Verplicht.Ongeldig adres.
Begeleidende tekst:
Verplicht.
 
 

Gerelateerde links

 
 
 

In Nederland zijn wij de eerste en enige aanbieder in de verslavingszorg die werkt volgens het Prometa protocol, een innovatieve behandelwijze die de genezing van de hersenen als eerste aanpakt. Een benadering waarbij het niet alleen meer gaat over wilskracht, maar in het bijzonder over hoe we die wilskracht weer wakker kunnen maken in iemand die lijdt onder zijn verslaving.  Pas wanneer het brein in staat gesteld wordt te genezen van de schade die alcohol, cocaïne en amfetamine veroorzaken, kan de mens als geheel herstellen.
Natuurlijk zijn we er dan nog niet. Ook wij werken volgens het bekende twaalfstappenplan.  Om daar succes mee te boeken is het van doorslaggevend belang dat de afhankelijke mens zijn gedachten en gevoelens weer zelf leert sturen in plaats van dat hij gestuurd wordt.
Hoewel wij in Nederland een pioniersfunctie hebben, is het Prometa protocol niet van gisteren. Vijftien jaar geleden is het al ingezet in Europa. De Amerikanen hebben het proces geobserveerd en toen duidelijk werd hoe veilig en succesvol de methode was, hebben zij het patent gekocht en het protocol vervolmaakt.
Ons bedrijf, Abstinentia, heeft zijn wortels bijgevolg in een Amerikaanse multinationale organisatie in de gezondheidszorg genaamd Hythiam. Dit Nasdeq-genoteerde bedrijf heeft dé topmensen op het gebied van verslavingszorg in zijn gelederen. Van geleerden tot en met psychiaters, van specialisten tot en met ervaringsdeskundigen. Bij het medische traject werken wij uitsluitend samen met gespecialiseerde, zeer gerenommeerde klinieken in Zwitserland.
Met ons in gesprek gaan betekent dat u contact maakt met de meest vooruitstrevende, wetenschappelijk geavanceerde en succesvolle aanpak die er is om verslaving het hoofd te bieden. 

Omdat verslaving een persoonlijke zaak is, vinden wij het niet meer dan fatsoenlijk als directie om u iets persoonlijks over onszelf en onze relatie tot verslaving te vertellen.

Meindert Inderwisch

Ik herinner mij hoe mijn eerste paniekstoornis zich manifesteerde. Mijn vader was onverwacht overleden en de wereld waar hij, mijn moeder en ik in hadden verbleven was voorgoed verdwenen.

Ik kon toen niet bevatten wat de dood inhield, maar ik zag wat het met de anderen deed. De dood was kennelijk zo ingrijpend dat geen van de zekerheden die in mijn kleine bestaan waren opgebouwd nog van kracht waren. Mijn moeder, bijvoorbeeld, ging onder in haar verdriet en was een jaar onbereikbaar. Zij, bij wie ik altijd mijn toevlucht had gezocht, was lijfelijk aanwezig en tegelijk niet aanspreekbaar. De familieleden en vrienden wisten niet goed wat ze met mij aan moesten. De een zei dat mijn vader ziek was, de ander dat hij sliep. Bij zijn begrafenis ben ik niet geweest. Men vond dat beter voor me. Ik zelf had geen idee dat hij ter aarde werd besteld. Ik ben nog altijd blij dat ik zijn graf kan bezoeken. Dat hij niet is verbrand.

Lees verder >


Annemarie de Zeeuw

Na meerdere afkickklinieken, ziekenhuizen en hulpverleners bezocht te hebben, kwam ik een paar jaar geleden bij Meindert Inderwisch terecht. De directe aanleiding was een uitzending van Barend & van Dorp, waar cabaretier Javier Guzman zijn verhaal vertelde over zijn ontwenning, zijn therapeut (Meindert) en de behandeling die hem eindelijk van zijn verslaving had verlost.
Ik verbleef op het moment van de uitzending een aantal dagen bij mijn moeder omdat ik weer last had van angst- en paniekaanvallen en bang was voor een naderende psychose.

Lees verder >

 

       
 

Hoofdzaak - Wie wij zijn - Verslaving - Prometa protocol - De buren - Tijdwinst - Contact