Hoofdzaak - Wie wij zijn - Verslaving - Prometa protocol - De buren - Tijdwinst - Contact
     

 

Contactinformatie
De eerste stap is cruciaal. Wacht niet langer en neem vrijblijvend contact op.

Uw naam:
Verplicht.
E-mailadres:
Verplicht.Ongeldig adres.
Begeleidende tekst:
Verplicht.
 
 

Gerelateerde links

 
 
 

Annemarie de Zeeuw

Na meerdere afkickklinieken, ziekenhuizen en hulpverleners bezocht te hebben, kwam ik een paar jaar geleden bij Meindert Inderwisch terecht. De directe aanleiding was een uitzending van Barend & van Dorp, waar cabaretier Javier Guzman zijn verhaal vertelde over zijn ontwenning, zijn therapeut (Meindert) en de behandeling die hem eindelijk van zijn verslaving had verlost.
Ik verbleef op het moment van de uitzending een aantal dagen bij mijn moeder omdat ik weer last had van angst- en paniekaanvallen en bang was voor een naderende psychose.

Enigszins sceptisch en argwanend vertrokken mijn moeder en ik een week later naar de Prometa-kliniek. We hadden nooit eerder van deze behandeling gehoord en wisten niet wat ons te wachten stond. Maar een alternatief had ik niet, behalve doodgaan. Na twaalf jaar verslaafd te zijn aan alcohol, cocaïne en crack was ik uitgeput en stond ik met mijn rug tegen de muur. Toch is doodgaan nooit een optie voor me geweest. Ik heb altijd het gevoel gehad er uit te kunnen en willen komen, maar wist niet hoe. Mijn verslaving had me in zijn greep.

De behandeling was pijnloos en duurde drie dagen en maar drie kwartier per dag. Op de eerste behandeling reageerde ik emotioneel en met hevig transpireren. Net alsof al mijn opgekropte gevoelens eruit wilden. Direct na die behandeling voelde ik me opknappen en aansterken. De dagen daarop werd dit alleen maar beter. Ik voelde me helder en scherp en kon me weer concentreren op een boek en gesprekken.

Eenmaal thuis voelde ik me als herboren. Doordat de behandeling het gevoel van smachten wegneemt had ik zoveel ruimte in mijn hoofd gekregen. Voor de behandeling beheerste dat gevoel, de craving, mijn hele dag, mijn hele bestaan.
Ik kreeg weer ruimte voor de mensen om me heen, maar ook voor mezelf. Ik kon me gaan richten op mijn toekomst en begon weer deel uit te maken van de maatschappij.
Dezelfde maatschappij waarin mensen mij zo vaak in twijfel hebben getrokken en me kansloos genoemd hebben of iemand zonder ruggengraat. Naar die mensen maak ik nu met alle plezier een lange neus. Ach ja, de beste stuurlui staan altijd aan wal…

Ik heb wekelijks Meindert bezocht tijdens de nabehandeling. En al vrij snel wist ik dat dit was wat ik ook zou willen doen. Mensen met verslavingsproblematiek bijstaan. De Prometa-behandeling heeft me bevrijd van mijn zucht en angst en ervoor gezorgd dat ik weer een keuze heb. Ik vind het belangrijk dat anderen die keuze ook gaan krijgen en ik wil ze daar dolgraag in begeleiden.
Na een opleiding tot counselor te hebben gevolgd, ben ik nu bezig met me nog verder te scholen in diverse specialisaties.

< Vorige pagina

       
 

Hoofdzaak - Wie wij zijn - Verslaving - Prometa protocol - De buren - Tijdwinst - Contact