Hoofdzaak - Wie wij zijn - Verslaving - Prometa protocol - De buren - Tijdwinst - Contact
     

 

Contactinformatie
De eerste stap is cruciaal. Wacht niet langer en neem vrijblijvend contact op.

Uw naam:
Verplicht.
E-mailadres:
Verplicht.Ongeldig adres.
Begeleidende tekst:
Verplicht.
 
 

Verslaving

Afhankelijkheid van middelen oftewel verslaving kenmerkt zich door het voortdurend gebruik van een middel ondanks lichamelijke en geestelijke problemen...

 
 

Prometa protocol

Op deze site kunt u lezen hoe uw verslaving - of die van een van uw geliefden - aan te pakken is middels behandeling volgens het Prometa Protocol

 
 

Snel, pijnloos en discreet

Hoewel er in Nederland steeds meer aandacht is voor de omvang van de verslavingsproblematiek waarmee we te kampen hebben, zijn er nog te veel vooroordelen over verslaving om daar vrijelijk voor uit te komen.

Niet iedereen is even begripvol. In te veel gevallen wordt bij het begrip ‘verslaafde’ nog gedacht aan haveloze mensen die hun ‘shot’ bij elkaar proberen te bedelen en stelen en daarbij parasiteren op de maatschappij.
Deze groep verslaafden behoort, in al hun tragiek, tot een uitstervend ras. Steeds minder mensen zijn openlijk verslaafd en afhankelijk van zichtbare projecten zoals een methadonbus en dergelijke.
Met de vinger naar hen wijzen is het hoofd afwenden van een steeds gevaarlijker situatie. Het kabinet heeft forse plannen om alle gedetineerden binnen een aantal jaren van hun verslaving af te helpen.
Een nobel streven, maar tegelijk ook weer gefixeerd op één groep.

Acht procent van de Nederlanders lijdt in mindere of meerdere mate aan een vorm van verslaving. De snelst groeiende groep is onze jeugd. Het zijn onze kinderen die de mode volgen, erbij willen horen.
Daarnaast de ‘snelle’ professionals die, om het absurde werkschema dat ze hebben vol te houden, zich gaan wenden tot stimulerende middelen zoals cocaïne en amfetamine (speed). Een volledig uit de hand gelopen trend die uiteindelijk voor velen dramatische wendingen aanneemt.
Wat is een alcoholist? Iemand die te lang gezelligheid zocht? Vaak zijn het mensen die verdoving zoeken voor de druk die onze westerse maatschappij hen oplegt. Het wordt hen gemakkelijk gemaakt, want wie niet drinkt is saai. En drank is overal te koop. Op een dag, echter, merken ze dat hun handen op een bepaalde tijd van de dag gaan trillen, dat ze een vergadering niet meer kunnen bijwonen zonder zich eerst wat moed in te drinken.

Verslaving is niet meer van het kleine groepje verschoppelingen dat voor enige onrust zorgt op de hoek van de straat.
Verslaving is steeds meer van ons allemaal. We kunnen struisvogelpolitiek toepassen of we kunnen onze ogen openen en ingrijpen nu het nog kan.

Met het Prometa-protocol worden mensen met een verslaving snel, pijnloos en discreet geholpen.
Wij werken samen met de beste klinieken in Zwitserland en de meest vooraanstaande wetenschappers op het gebied van verslavingszorg.
Het wordt tijd om je persoonlijke pijn aan te pakken op een manier die je hoop geeft in plaats van nog meer misère.
Laat je helpen. Daar zijn wij voor.

 

  
       
 

Hoofdzaak - Wie wij zijn - Verslaving - Prometa protocol - De buren - Tijdwinst - Contact