Hoofdzaak - Wie wij zijn - Verslaving - Prometa protocol - De buren - Tijdwinst - Contact
     

 

Prometa behandeling

 
 

Lawrence Weinstein
MD, ABHMClinical Studies:
30 day double blind
50 patient 90 day
30 patient 16 week


 
 

Hulp bij andere verslavingen

Naast het Prometa-protocol dat is gericht op alcoholisme en verslavingen aan cocaïne of speed (en combinaties van deze drie), bieden we ook innovatieve behandelingen aan voor opiatenverslaving (heroïne, methadon, morfine), cannabisverslaving (Wiet e.d.) en afhankelijkheid van benzodiazepines (slaapmiddelen, kalmerende middelen).

Voor mensen die verslaafd zijn aan roken hebben we helaas nog geen oplossing.

Neem vrijblijvend contact met ons op via de links op onze siteof kom een keer langs voor overleg.

 
 
 

Feiten & cijfers

Tijdens het landelijk onderzoek van 2002 naar druggebruik en welzijn in de Verenigde Staten, werd ingeschat dat 22 miljoen Amerikanen konden worden geklasseerd als afhankelijk of misbruik makend van middelen (9,4 procent van de gehele bevolking, 12 jaar of ouder). Van hen werd 3,2 miljoen geklasseerd als afhankelijk of misbruik makend van zowel alcohol als onwettige verdovende middelen. 3,9 miljoen misbruikte of was afhankelijk van onwettige verdovende middelen zonder alcoholgebruik en 14,9 miljoen was afhankelijk van alcohol, maar niet van onwettige verdovende middelen.

Van de 22 miljoen die misbruik maakten of afhankelijk waren van een middel, was ongeveer 11,5 miljoen afhankelijk van het middel. Onder hen werd 1,3 miljoen geklasseerd als afhankelijk van zowel alcohol als onwettige verdovende middelen. 6,9 miljoen was afhankelijk van alcohol, maar niet van onwettige verdovende middelen en 3,3 miljoen was afhankelijk van onwettige verdovende middelen, maar niet van alcohol.

In 2001, het meest recente jaar waarin schattingen werden gemaakt ten aanzien van het moment dat men begint met het gebruiken van alcohol, gebruikte 5,3 miljoen Amerikanen voor het eerst alcohol. Dit vertaalt zich naar een gemiddelde van meer dan 14.000 duizend nieuwe drinkers per dag. De meeste van deze nieuwe alcoholgebruikers waren onder de wettelijk toegestane leeftijd van 21. Ingeschat wordt dat 4,7 miljoen (88 procent van de nieuwe gebruikers) onder de 21 waren, waarbij 3,8 miljoen (73 procent) onder de leeftijd van 18 is inbegrepen.

In 2001 gebruikten ongeveer 1,1 miljoen personen voor de eerste keer cocaïne. Incidenteel cocaïnegebruik steeg qua percentage over het algemeen gegradeerd in de jaren zeventig, maar bereikte een piek in 1980 (1.6 miljoen nieuwe gebruikers) waarna het geheel afzakte tot in de beginjaren negentig. Het eerste moment van cocaïnegebruik nam gestaag toe na 1993, waarbij men tot een gemiddelde van 1 miljoen nieuwe gebruikers per jaar kwam van 2000 tot 2002.

Het aantal nieuwe gebruikers van psychofarmaca in 2002 bedroeg 2,5 miljoen voor zware pijnstillers, 1,2 miljoen voor kalmerende middelen, 761.000 voor stimulerende middelen en 225.000 voor sedativa (bij de drogisterij vrij verkrijgbare middelen niet meegerekend)

25 tot en met 40 procent van alle Amerikanen in ziekenhuisbedden (kraamafdeling en intensive care uitgezonderd) wordt behandeld voor complicaties vanwege alcoholmisbruik.

Behandeling bij middelenmisbruik wordt tot de ‘meest kostenbesparende en sociaal aanvaardbare behandelingen gerekend. Iedere dollar die aan dergelijke behandelingen wordt uitgegeven bespaart ongeveer $ 11,54 aan andere medische en sociale kosten.’

‘Het potentieel dat verslavingsbehandeling biedt om het aanwenden van medische zorg aanzienlijk te verlagen is een van de meest krachtige gevolgtrekkingen in e wetenschappelijke literatuur.’

Foetaal Alcohol syndroom staat bekend de toonaangevende oorzaak van geestelijke achterlijkheid.

Baby’s die zijn blootgesteld aan verslavende middelen vereisen ongeveer drie keer zoveel hospitaalverzorging dan baby’s waarbij deze blootstelling zich niet heeft voorgedaan.

De kosten die Foetaal Alcohol Syndroom met zich meebrengt worden in de V.S. geschat op twee miljard dollar.

Percentage van voorkombare gezondheidsproblemen wanneer mensen geen alcohol zouden gebruiken:
- Hersentumor, 27 %
- Borstkanker, 13 %
- Brandwonden, 25 %
- Ontsteking van de hartsspier, 40 %
- Cirrose, 74 %
- Epilepsie, 30%
- Slokdarmkanker, 80%
- Hoofd- en nekkanker, 50%
- Strottenhoofdkanker, 80 % vrouwen, 94 % mannen
- Leverkanker, 29%
- Mondholtekanker, 85 %
- Alvleesklierontsteking: chronisch 72 %, acuut 47 %
- Beroertes, 41 %
- Andere risico’s omvatten maagzweren, ongelukken, zelfmoordneigingen, hersenbeschadiging, impotentie en schade aan het ongeboren kind.

Werk

73 % van de mensen dat onwettige verdovende middelen gebruikt hebben een baan.

Alcohol- en drugsgebruikers nemen drie maal zoveel ziektedagen op als niet-gebruikers.

Het is vijf keer zo waarschijnlijk dat alcohol- en drugsgebruikers gebruik zullen maken van compensatieregelingen.

Zij die middelen misbruiken hebben 2,5 maal meer medische uitkeringen nodig dan andere employees.

Tot aan 40 % van de ongelukken op de werkvloer kan worden gerelateerd aan alcoholgebruik of alcoholisme.

Mensen die middelen misbruiken worden 50 % vaker ontslagen dan andere employees.

Behandeling/Terugval

Meer dan de helft van de mensen die een behandeling ondergingen vanwege middelenmisbruik ondergingen deze als gevolg van alcoholgebruik. Iets minder dan een derde onderging een behandeling als gevolg van cannabisgebruik en hetzelfde percentage geldt voor degenen die een behandeling ondergingen voor cocaïnegebruik.

Alcohol-ontgifting wordt door 54 % afgemaakt. Cocaïne-ontgifting wordt door 51 % afgemaakt.
 
       
 

Hoofdzaak - Wie wij zijn - Verslaving - Prometa protocol - De buren - Tijdwinst - Contact