Hoofdzaak - Wie wij zijn - Verslaving - Prometa protocol - De buren - Tijdwinst - Contact
     

 

Prometa behandeling

 
 

Lawrence Weinstein
MD, ABHMClinical Studies:
30 day double blind
50 patient 90 day
30 patient 16 week


 

Hulp bij andere verslavingen

Naast het Prometa-protocol dat is gericht op alcoholisme en verslavingen aan cocaïne of speed (en combinaties van deze drie), bieden we ook innovatieve behandelingen aan voor opiatenverslaving (heroïne, methadon, morfine), cannabisverslaving (Wiet e.d.) en afhankelijkheid van benzodiazepines (slaapmiddelen, kalmerende middelen).

Voor mensen die verslaafd zijn aan roken hebben we helaas nog geen oplossing.

Neem vrijblijvend contact met ons op via de links op onze siteof kom een keer langs voor overleg.

 
 
 

Wat is PROMETA

PROMETA tm is een innovatief behandelingsprotocol dat is ontworpen om zich te richten op de schadelijke omzettingen die plaats vinden in de chemie van het brein vanwege alcohol-, cocaïne- en metamphetamine-afhankelijkheid.
.
De PROMETA behandeling vindt doorgaans plaats in een poliklinische setting en vereist doorgaans slechts 2 tot 3 bezoekjes. Daarna krijgt de patiënt voor een maand (niet-verslavende) medicatie mee ter ondersteuning. En uiteraard is er een doorlopende professionele therapeutische ondersteuning.

PROMETA richt zich op de biologie van de verslaving

Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat verslaving een ziekte is die verbonden is aan biochemische veranderingen in de hersenen. Deze veranderingen in de chemie van het brein spelen een doorslaggevende rol in de lichamelijke symptomen van middelafhankelijkheid, zucht en ontwenningsverschijnselen inbegrepen.

De PROMETA Behandeling

Het PROMETA behandelingsprotocol omvat:
1. De eerste behandeling houdt onder meer in dat de patiënt zowel voorgeschreven medicatie als voedingssupplementen krijgt toegediend binnen een medisch gecontroleerde omgeving.
2. De patiënt krijgt voor een maand medicatie en voedingssupplementen mee.
3. Professionele counseling ter opvolging van de aanvankelijke behandeling waarbij individuele- en/of groepstherapie een belangrijk onderdeel vormen.
Er zijn twee PROMETA behandelingsprotocollen:
· PROMETA voor alcoholafhankelijkheid
· PROMETA voor stimulatorenafhankelijkheid (cocaïne en metamphetamine)

Het doorbreken van de afhankelijkheidscyclus

Drugsgebruik Hunkering, zucht, smachten
Herhaaldelijk drugsgebruik veroorzaakt hersenaanpassingen die leiden tot zucht, hetgeen vervolgens weer leidt tot drugsgebruik. PROMETA is een medische behandeling die er op is gericht om de zucht terug te dringen of op te heffen en een aantal hersenaanpassingen ongedaan te maken zodat onthouding vergemakkelijkt wordt.

PROMETA is niet voor iedereen

De arts die de behandeling toedient, beoordeelt of de patiënt geschikt is om deze te ondergaan. Opiatenverslaving of benzodiazepine-afhankelijkheid vereist een complexer traject, maar is zeker niet onmogelijk te behandelen.

De behandeling is niet geschikt voor zwangere of zogende vrouwen.

PROMETA wordt niet toegepast bij patiënten onder de achttien jaar (hier zijn uitzonderingen inmiddels mogelijk).

Andere voorgeschreven beperkingen kunnen van toepassing zijn.

 
       
 

Hoofdzaak - Wie wij zijn - Verslaving - Prometa protocol - De buren - Tijdwinst - Contact