Hoofdzaak - Wie wij zijn - Verslaving - Prometa protocol - De buren - Tijdwinst - Contact
     

 

Verslaving is een ziekte van de hersenen

 
 

Alcoholverslaving

 
 

Cocaïneverslaving

 
 
 

Pijn 1. Straf voor de zonde in hel of vagevuur; -2 Lichamelijk lijden, smart.’
(van Dale,Groot Woordenboek Der Nederlandse Taal)

Een chirurg die door huid en weefsel snijdt en ribben doorknipt om bij een ziek hart te komen zal zijn patiënt, lang voordat het doel is bereikt, verliezen wanneer deze niet is verdoofd...
Onbeteugelde pijn leidt tot dood, waanzin en komt geen enkele genezing ten goede. Na acht  jaar intensief te hebben gewerkt met mensen die aan zware verslavingen lijden, heb ik moeten concluderen dat de meeste behandelmethoden barbaars zijn en in een aantal gevallen ronduit wreed. Dat ze de dood en waanzin zelden kunnen voorkomen en dat terugval eerder gebruikelijk is dan uitzonderlijk.
Dankzij het Prometa-protocol is er nu een genadiger en tegelijk realistischer alternatief.
Een grote groep verslaafden is ontvankelijk voor verheldering. Mensen die ergens, onderweg, trauma hebben opgelopen en verdoving nodig hadden om te volharden in het bestaan. Voor hen is de weg naar genezing vaak afgesloten door de kwelling van de ‘craving’: het hunkeren, smachten en snakken naar een middel dat al lang zijn oorspronkelijke potentie heeft verloren. Het omgaan met deze craving vult hun dagen. Het dwangmatig gebruiken van gif om terug te kunnen keren naar een staat van welbevinden. Euforie is niet langer aan de orde. Geluk is gereduceerd tot de absentie van pijn.

Deze ‘craving’ is te behandelen. Niet volgens Spartaanse methodes, maar juist met een zeer humane benadering. Een chemisch proces waarbij het trauma van het afkicken serieus wordt genomen in plaats van het te zien als de gerechtigde straf. Sinds drie jaar adviseer ik mijn cliënten om het Prometa-protocol te volgen. Ruim 90% van deze mensen zijn binnen drie dagen verlost van hun craving. Dat klinkt ongelooflijk. Te mooi om waar te zijn.
Voor mij is het schokkender dat deze methode al twaalf jaar met succes wordt toegepast zonder dat wij daar in Nederland iets mee doen. Al dat onnodige lijden van verslaafden en hun naaste omgeving. Het Prometa-protocol is overgenomen door ruim honderd klinieken in de Verenigde Staten. Zelfs de F.D.A. heeft er zijn goedkeuring aan verleend, maar hier houdt iedereen die veinst betrokken te zijn bij het lot van de afhankelijke medemens zich van den domme.
Hoe kan dat? Enerzijds gaan er miljarden om in de gezondheidszorg waar het verslaving aangaat. Of het een melkkoe is laten we maar even buiten beschouwing. Anderzijds hebben we vaak de Verenigde Staten nodig als voorbeeldfunctie.
Er is veel tegenwerking geweest van partijen die er baat bij hadden dit revolutionaire proces te dwarsbomen. Het is, zoals zo vaak, een droevige constatering dat ook hier financiën, luimigheid, luiheid en misplaatste egononsens de goede zaak hebben getraineerd.

De behandeling zelf

Voor mensen die verslaafd zijn aan alcohol, cocaïne, metamfetamine of combinaties daarvan geldt dat een driedaagse behandeling volstaat om:

  • hun hersenen in staat te stellen terug te keren naar het niveau van voor de verslaving;
  • hen te verlossen van hun craving door de waarde van de receptoren in de hersenen die gevoelig zijn voor alcohol, cocaïne en amfetamines drastisch omlaag te brengen.

De toediening van de medicatie die vereist is om bovengenoemd proces teweeg te brengen, geschiedt intraveneus. Er komt geen ingewikkeld gesleutel aan het lichaam bij te pas. De cliënten worden perfect verzorgd en ervaren geen ongemakken.

Wanneer u de prijzen vergelijkt met die van andere klinieken, zult u versteld staan van de verschillen (in positieve zin).
In de traditionele privéklinieken is een opname van vier weken minimaal. De Prometa behandeling duurt drie dagen. In alle gevallen geldt dat psychotherapie/counseling in het na-traject een vereiste is.

Abstinentia treedt op als vertegenwoordiger van het Prometa-protocol en het Nasdeq-genoteerde moederbedrijf Hythiam (www.hythiam.com).
 
       
 

Hoofdzaak - Wie wij zijn - Verslaving - Prometa protocol - De buren - Tijdwinst - Contact